Ik importeer bijzondere batterijen

Brengt u (producten met ingebouwde) bijzondere batterijen of accu’s op de Nederlandse markt? Dan bent u wettelijk verplicht deze in te nemen voor recycling. Ook dient u te registreren hoeveel batterijen u op de Nederlandse markt brengt en dit te rapporteren aan de overheid. Stibat voert deze taken graag voor u uit.

Taken

Als importeur van bijzondere batterijen heeft u een innameplicht: u bent wettelijk verplicht om afgedankte batterijen en accu’s in te nemen als consumenten of eindgebruikers deze aanbieden (lees meer bij Wat zijn mijn verplichtingen?). Stibat helpt u bij deze verplichting! Zo verzorgen wij een verantwoorde inzameling, recycling en sortering van accu’s of batterijen. Ook registreren we u als importeur én rapporteren we aan de overheid het aantal batterijen dat u jaarlijks op de Nederlandse markt brengt.

MyBatbase

De verkoopgegevens van batterijen en/of accu’s vult u eenvoudig in via ons digitale opgavesysteem myBatbase. Vervolgens maken wij één collectieve rapportage. Voor de diensten van Stibat betaalt u een beheerbijdrage, een vast bedrag per batterij of accu aan de hand van vastgestelde gewichtscategorieën.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Ik verkoop bijzondere batterijen

Wie bijzondere batterijen en accu’s verkoopt of levert, is verplicht deze ook weer in te nemen wanneer ze worden afgedankt. Stibat kan u hierbij helpen.

Uw verplichtingen

Importeert u (producten met ingebouwde) bijzondere batterijen? En verkoopt u deze op de Nederlandse markt? Dan geldt het Besluit beheer batterijen en accu’s 2008 ook voor u.

Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Hoe we dat doen, leest u hier.