Procedure en kosten

Stibat regelt het hele proces van inzamelen, sorteren en recyclen van de afgedankte bijzondere batterijen en accu’s. Daarvoor ontvangen wij een beheerbijdrage.

Uiteraard zorgen wij dat uw beheerbijdrage overeenkomt met de voor u te maken kosten. Daarom biedt Stibat een eenvoudig online opgavesysteem: myBatbase. U doet opgave, wij berekenen de beheerkosten!

Toetredingsovereenkomst

Via de website kunt u zich eenvoudig aanmelden als klant. U tekent een toetredingsovereenkomst en heeft zo de zekerheid dat Stibat uw wettelijke taken overneemt: de inname en verantwoorde verwerking van batterijen. En uiteraard de registratie als importeur en de batterijenopgave aan de overheid.

MyBatbase

U rapporteert in ons opgavesysteem myBatbase hoeveel batterijen u op de Nederlandse markt bracht. Het gaat dan om de bijzondere batterijen en accu’s die u heeft geïmporteerd en doorverkocht aan bedrijven of consumenten in Nederland. Aan de hand van uw opgave berekenen wij uw beheerbijdrage per batterij. Wij gebruiken hiervoor de geldende tarieven.

Download tarievenlijst beheerbijdrage 2017 NL Download Management fees list 2017

Instructiekaart en richtlijnen inname

Het innemen van afgedankte accu’s en batterijen dient zorgvuldig te gebeuren. Zo voldoen alle Stibat-inzamelmiddelen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport. Wilt u meer weten over de inzameling van bijzondere batterijen? Kijk dan bij onze instructiekaart en e-learningmodules.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Aanmelden

Wilt u deelnemer worden? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Opgave doen in myBatbase

Als importeur van (producten met ingebouwde) bijzondere batterijen bent u verplicht te registreren hoeveel batterijen u op de Nederlandse markt brengt.

Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Hoe we dat doen, leest u hier.