Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Zo zorgen we voor verantwoorde inzameling van de afgedankte bijzondere batterijen en accu’s en verzorgen we de sortering en het transport naar professionele recyclers. We registreren u bij de overheid en zorgen voor één collectieve rapportage.

Uitgebreid inzamelnetwerk

Stibat heeft een uitgebreid inzamelnetwerk. Zo zorgen we dat consumenten of eindgebruikers afgedankte bijzondere batterijen en accu’s altijd wel ergens in de buurt kunnen inleveren. De inleverpunten krijgen gratis van ons een inzamelmiddel dat aan de strenge eisen voor transport en opslag voldoet. Zo vindt de inzameling van afgedankte batterijen op veilige en verantwoorde wijze plaats.

Stibat zorgt voor schone en veilige sortering en recycling

Stibat brengt de ingeleverde batterijen en accu’s naar het landelijke sorteercentrum in Lelystad. Daar verzorgen professionals de sortering, een essentieel onderdeel bij de recycling. Immers: hoe efficiënter de sortering, hoe efficiënter het terugwinnen van waardevolle grondstoffen! De gesorteerde batterijen gaan vervolgens naar verschillende Europese recyclers die voldoen aan de wettelijke EU-richtlijnen. Daar worden de waardevolle stoffen herwonnen.

Stibat houdt zich actief bezig met publiekscampagnes en consumentenvoorlichting

Wij zetten verschillende publiekscampagnes in om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden. Daarnaast legt Stibat via verschillende media uit waarom het belangrijk is om afgedankte batterijen gescheiden in te zamelen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Procedure en kosten

Stibat regelt het hele proces van inzamelen, sorteren en recyclen van de afgedankte bijzondere batterijen en accu’s. Wat doet u? Dat leest u hier.

Aanmelden

Wilt u deelnemer worden? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Over Stibat

Lees hier alles over de stichting die zich bezighoudt met de inzameling en verwerking van afgedankte batterijen.