Ik verkoop bijzondere batterijen

Wie bijzondere batterijen en accu’s verkoopt of levert, is verplicht deze ook weer in te nemen wanneer ze worden afgedankt. Dat is in het kort de wetgeving rond batterijeninzameling. Winkeliers en installatiebedrijven die (producten met ingebouwde) batterijen en accu’s verkopen, dragen zo bij aan een beter milieu. Stibat biedt u een handig, kosteloos totaalpakket.

Zorgeloos inzamelen

Ieder winkel- of installatiebedrijf dat zich aanmeldt als Stibat-inleverpunt, ontvangt een gratis inzamelmiddel. Welk inzamelmiddel u krijgt, een ton, doos of transportvat, is afhankelijk van de grootte en werkzaamheden van uw bedrijf. Alle inzamelmiddelen voldoen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport.

Automatische ophaalfrequentie

Onze ophaalservice haalt volle inzamelmiddelen met afgedankte batterijen regelmatig op, met een frequentie die afhankelijk is van het gemiddelde inzamelgedrag. Daarnaast vervangen wij volle inzamelmiddelen op uw verzoek. U heeft er geen omkijken naar!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden.

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Ik importeer bijzondere batterijen.

Importeert of verkoopt u (producten met) batterijen? Dan verplicht de wet u deze ook weer in te nemen en te recyclen. Stibat neemt u deze verantwoordelijkheid graag uit handen.

Uw verplichtingen

Als u bijzondere batterijen en accu’s of producten met bijzondere batterijen en accu’s verkoopt, heeft u een innameplicht.

Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel of installatiebedrijf en verkoopt u (producten met ingebouwde) bijzondere batterijen? Meld u dan aan als Stibat-inleverpunt.