Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel of installatiebedrijf en verkoopt u (producten met ingebouwde) bijzondere batterijen? Meld u dan aan als Stibat-inleverpunt. U ontvangt gratis een inzamelmiddel.

Onze ophaalservice haalt volle inzamelmiddelen met afgedankte batterijen kosteloos bij u op, met een frequentie die afhankelijk is van het gemiddelde inzamelgedrag. Daarnaast vervangen wij volle inzamelmiddelen op uw verzoek. Wanneer uw inzamelton, -doos of transportvat eerder of bijna vol is, belt u gratis met 0800 - 022 5001. Of u stuurt een e-mail naar ophaalservice@stibat.nl. Uw volle inzamelmiddel wordt maximaal binnen 10 werkdagen omgeruild.

Gratis inzamelmiddelen

Als Stibat-inleverpunt ontvangt u een inzamelmiddel. Er zijn drie typen inzamelmiddelen: een inzamelton, -doos of transportvat. Welk middel u krijgt, is afhankelijk van de grootte en werkzaamheden van uw bedrijf. Alle inzamelmiddelen voldoen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport.

Stibat inzamelmiddelen

Inzamelton, inzameldoos en transportvat

De inzamelton is geschikt voor winkelbedrijven. De ton is gemaakt van kunststof en bestaat uit twee delen: een transportvat met daaromheen een herkenbare displayhoes. De inzamelton bevat maximaal 80 kilo batterijen en de afmetingen zijn: 70 x 35 cm (hoogte x diameter). Installatiebedrijven krijgen een transportvat voor het inzamelen van lege batterijen. Het vat bevat maximaal 80 kilo batterijen en/of accu’s en de afmetingen zijn: 66 x 34 cm (hoogte x diameter). De inzameldoos past goed in een kleinere winkel. De doos bestaat uit één geheel en is gemaakt van karton. De doos bevat maximaal 20 kilo batterijen en de afmetingen zijn: 34,5 x 24 x 22,5 cm (lengte x breedte x hoogte).

Gratis ophaalservice

Stibat haalt de inzamelmiddelen kosteloos bij u op. De afgedankte batterijen en accu’s gaan naar ons sorteercentrum in Lelystad en vervolgens naar professionele recyclers in Europa.

Goed voor uzelf, voor uw medewerkers en natuurlijk het milieu

Batterijen inzamelen is belangrijk werk. Het is noodzakelijk dat dit op veilige en verantwoorde manier gebeurt. Wanneer u zich aansluit als Stibat-inleverpunt, ontvangt u van ons een instructiekaart voor verantwoorde inzameling. Ook leert u op eenvoudige wijze omgaan met batterijen via onze e-learningmodules.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden.

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Procedure en kosten

U kunt zich eenvoudig aanmelden via de website, waarna u meer informatie ontvangt.

Ecotest

Ecotest biedt inzicht in uw milieu- en duurzaamheidsprestaties.

Over Stibat

Lees hier alles over de stichting die zich bezighoudt met de inzameling en verwerking van afgedankte batterijen.