Ik produceer of importeer elektrische fietsen

Bent u producent of importeur van elektrische fietsen en/of accu’s bestemd voor e-bikes? Dan bent u wettelijk verplicht om oude fietsaccu’s in te nemen en te zorgen voor een veilige recycling. Stibat ondersteunt u bij de registratie en verwerking van de afgedankte accu’s.

Fietsaccu’s? Ga er zorgvuldig mee om!

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Met de toename van het aantal e-bikes, stijgt ook het aantal afgedankte fietsaccu’s: een bijzondere batterij die een zorgvuldige verwerking verdient. Als producent of importeur bent u wettelijk verplicht om fietsaccu’s die u op de Nederlandse markt brengt te registreren en afgedankte fietsaccu’s in te nemen en te recyclen.

Stibat helpt u bij uw verplichting!

Stibat helpt u hierbij: van registratie, inname, sortering tot recycling. Wij halen bij producenten of importeurs van elektrische fietsen de afgedankte accu’s op. Daarnaast ontvangen dealers (gratis) een inzamelmiddel voor afgedankte accu’s. Stibat haalt volle inzamelmiddelen op en verzorgt op veilige en verantwoorde wijze de inname, sortering en recycling van de afgedankte accu’s.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Ik verkoop elektrische fietsen

Wie elektrische fietsen of fietsaccu’s verkoopt of levert, is verplicht deze ook weer in te nemen wanneer ze worden afgedankt. Stibat kan u hierbij helpen.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Importeert u elektrische fietsen of fietsaccu’s? En verkoopt u deze op de Nederlandse markt? Dan geldt het Besluit beheer batterijen en accu’s 2008 ook voor u.

Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Hoe we dat doen, leest u hier.