Ik verkoop elektrische fietsen

Verkoopt u elektrische fietsen? Dan bent u wettelijk verplicht om oude fietsaccu’s in te nemen. Stibat ondersteunt u bij de inname van de afgedankte accu’s.

Fietsaccu’s? Ga er zorgvuldig mee om!

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Met de toename van het aantal e-bikes, stijgt ook het aantal afgedankte fietsaccu’s. Een fietsaccu is een bijzondere batterij die een zorgvuldige verwerking verdient. Als dealer bent u wettelijk verplicht om afgedankte fietsaccu’s in te nemen.

Stibat helpt u bij uw verplichting!

Stibat helpt u hierbij. Als dealer ontvangt u (gratis) een inzamelmiddel voor afgedankte accu’s. Op regelmatige basis haalt Stibat de afgedankte batterijen kosteloos op. U neemt eenvoudig contact op met Stibat wanneer het inzamelmiddel vol is. Alle inzamelmiddelen voldoen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport. Zo recyclen we op veilige en zorgvuldige wijze.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden.

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Ik produceer of importeer elektrische fietsen

Produceert of importeert u elektrische fietsen of accu’s van E-bikes? Dan bent u wettelijk verplicht om oude fietsaccu’s in te nemen en te zorgen voor een veilige recycling.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u elektrische fietsen of accu’s van E-bikes verkoopt, heeft u een innameplicht.

Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel en verkoopt u elektrische fietsen of accu’s van E-bikes? Meld u dan aan als Stibat-inleverpunt.