Procedure en kosten

Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u van ons een inzamelmiddel plus instructiekaart met duidelijke aanwijzingen. Dit inzamelmiddel is een tas en een ton. Een afgedankte accu stopt u eerst in een tas en vervolgens in de ton. Op die manier vervoeren we de accu veilig en conform de regels van vervoer en transport van batterijen en accu’s.

Inzamelton vol? Stibat haalt de afgedankte fietsaccu’s regelmatig bij u op. Is de ton vol, dan belt u gratis met 0800 - 022 50 01. Onze ophaaldienst bestaat uit een vast team van ervaren, vakbekwame chauffeurs. Zij kunnen zich op uw verzoek legitimeren, zodat u zeker weet dat de afgedankte accu’s in goede handen zijn.

Stibat-sorteercentrum

Afgedankte accu’s komen na inzameling terecht bij het landelijke Stibat-sorteercentrum in Lelystad. Professionals sorteren de batterijen hier en slaan deze op voor transport. In verschillende Europese landen werken erkende specialisten aan zorgvuldige recycling van de batterijen.

Instructiekaart en richtlijnen voor inname

Fietsaccu’s innemen dient zorgvuldig te gebeuren. Het is noodzakelijk dat u dit veilig en op een verantwoorde manier uitvoert; zo voldoen alle inzamelmiddelen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport. De Stibat-inleverpunten ontvangen van ons een instructiekaart en kunnen e-learningmodules volgen voor verantwoorde inzameling.

Financiering

De deelnemende fietsproducenten en importeurs betalen op basis van de op de markt gebrachte accu’s een beheerbijdrage per kilo aan Stichting EPAC. Stichting EPAC draagt vervolgens zorg voor een veilige en verantwoorde inzameling en recycling.Door vooraf een beheerbijdrage te betalen, komen producenten en importeurs niet voor onverwachte kosten te staan en is het verantwoord inzamelen van de accu’s in de toekomst geborgd.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden.

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Inleverpunt worden

Stibat helpt u bij uw innameplicht en neemt talloze taken voor u uit handen. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Instructiemiddelen

Voor inleverpunten heeft Stibat instructiemiddelen ontwikkeld. Zo leert u veilig en verantwoord omgaan met afgedankte fietsaccu’s.

Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel en verkoopt u elektrische fietsen of accu’s van E-bikes? Meld u dan aan als Stibat-inleverpunt.