Ik importeer huishoudelijke batterijen

Brengt u (producten met ingebouwde) batterijen op de Nederlandse markt? Dan bent u wettelijk verplicht om afgedankte batterijen in te zamelen voor recycling. Deze zogenoemde producentenverantwoordelijkheid geeft u een mooie MVO-doelstelling, maar ook een omvangrijke taak waarbij veel organisatie komt kijken. Stibat voert deze taak graag voor u uit.

Taken

Als importeur bent u verplicht om afgedankte batterijen in te zamelen, te zorgen voor een inzamelnetwerk, batterijen te recyclen én consumenten voor te lichten (lees meer bij Wat zijn mijn verplichtingen?). Ook dient u zich te registreren bij de overheid. Stibat helpt u te voldoen aan deze verplichtingen! Zo verzorgen wij de inzameling, recycling, sortering van afgedankte batterijen en de communicatie naar de consument rondom de inzameling (lees meer bij Wat doet Stibat voor mij?). Ook registreren we u als importeur én rapporteren we aan de overheid het aantal batterijen dat u jaarlijks op de Nederlandse markt brengt.

MyBatbase

Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken, kunt u gebruikmaken van ons digitale opgavesysteem myBatbase. Hier vult u de verkoopgegevens van batterijen in en vervolgens maken wij één collectieve rapportage. Voor de diensten van Stibat betaalt u een beheerbijdrage, een vast bedrag per batterij aan de hand van vastgestelde gewichtscategorieën.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Ik verkoop huishoudelijke batterijen

Wie batterijen verkoopt of levert, is verplicht deze ook weer in te nemen wanneer ze worden afgedankt. Stibat kan u hierbij helpen.

Uw verplichtingen

Importeert u (producten met ingebouwde) batterijen? En verkoopt u deze op de Nederlandse markt? Dan geldt het Besluit beheer batterijen en accu’s 2008 ook voor u.

Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Hoe we dat doen, leest u hier.