Wat doet Stibat voor mij?

Stibat helpt u graag bij het uitvoeren van uw verplichtingen. Zo onderhouden we een uitgebreid netwerk van inleverpunten en verzorgen we de sortering en het transport naar professionele recyclers. We registreren u bij de overheid en zorgen voor één collectieve rapportage.

Landelijk dekkend inzamelnetwerk

Stibat heeft een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 24.000 inleverpunten. In elke gemeente heeft Stibat minimaal één inleverpunt per tweeduizend inwoners. Zo zorgen we dat consumenten afgedankte batterijen altijd wel ergens in de buurt kunnen inleveren. Dankzij de grote hoeveelheid inleverpunten en goede logistiek, behalen wij het wettelijk bepaalde inzamelpercentage van 25 procent ruim. Bekijk het filmpje voor de feiten en cijfers.  

Stibat zorgt voor schone en veilige sortering en recycling

Stibat brengt de ingeleverde batterijen naar haar landelijke sorteercentrum in Lelystad. Daar verzorgen professionals de sortering, een essentieel onderdeel bij de recycling. Immers: hoe efficiënter de sortering, hoe efficiënter het terugwinnen van waardevolle grondstoffen! De gesorteerde batterijen gaan vervolgens naar verschillende Europese recyclers die voldoen aan de wettelijke EU-richtlijnen. Daar worden de waardevolle stoffen herwonnen.

Stibat houdt zich actief bezig met publiekscampagnes en consumentenvoorlichting

Wij zetten verschillende publiekscampagnes in om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden. Bijvoorbeeld met de campagne ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’, waarbij consumenten iedere maand kans maken op mooie prijzen (meer informatie op www.legebatterijen.nl). Daarnaast legt Stibat via verschillende media uit waarom het belangrijk is om afgedankte batterijen gescheiden in te zamelen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Aanmelden.

Harm Noorman

Manager Producenten Services

Lia Schenk

Medewerkster Producenten Services

Procedure en kosten

Stibat regelt het hele proces van inzamelen, sorteren en recyclen van de afgedankte huishoudelijke batterijen en accu’s. Wat doet u? Dat leest u hier.

Aanmelden

Wilt u deelnemer worden? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Over Stibat

Lees hier alles over de stichting die zich bezighoudt met de inzameling en verwerking van afgedankte batterijen.