Ik verkoop huishoudelijke batterijen

Wie batterijen verkoopt of levert, is verplicht deze ook weer in te nemen wanneer ze worden afgedankt. Dat is in het kort de wetgeving rond batterijeninzameling. Winkeliers en installatiebedrijven die (producten met ingebouwde) batterijen verkopen, dragen zo bij aan een beter milieu. Stibat biedt u een handig, kosteloos totaalpakket.

Zorgeloos inzamelen

Ieder winkel- of installatiebedrijf dat zich aanmeldt als Stibat-inleverpunt, ontvangt een gratis inzamelmiddel. Welk inzamelmiddel u krijgt, een ton, doos of transportvat, is afhankelijk van de grootte en werkzaamheden van uw bedrijf. Alle inzamelmiddelen voldoen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport.

Automatische ophaalfrequentie

Onze ophaalservice haalt volle inzamelmiddelen met afgedankte batterijen regelmatig op, met een frequentie die afhankelijk is van het gemiddelde inzamelgedrag. Daarnaast vervangen wij volle inzamelmiddelen op uw verzoek. U heeft er geen omkijken naar!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Ik importeer huishoudelijke batterijen

Brengt u (producten met ingebouwde) batterijen op de Nederlandse markt? Dan bent u wettelijk verplicht om afgedankte batterijen in te zamelen voor recycling.

Uw verplichtingen

Als u batterijen of producten met ingebouwde batterijen verkoopt, heeft u een innameplicht. Stibat kan u hierbij helpen.

Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel- of installatiebedrijf en verkoopt u (producten met ingebouwde) batterijen? Meld u aan als Stibat-inleverpunt.