Procedure en kosten

U meldt zich eenvoudig aan via de website. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar! Consumenten kunnen hun afgedankte batterijen kwijt in het inzamelmiddel, dat u gratis van ons ontvangt. Stibat haalt deze afgedankte batterijen regelmatig (kosteloos) op met een frequentie die afhankelijk is van het gemiddelde inzamelgedrag. Daarnaast vervangen wij volle inzamelmiddelen op uw verzoek.

Inzamelton, inzameldoos of transportvat vol?

Onze ophaaldienst haalt volle inzamelmiddelen met afgedankte batterijen regelmatig op, met een frequentie die afhankelijk is van het gemiddelde inzamelgedrag. Is uw inzamelton, -doos of transportvat eerder of bijna vol, dan belt u gratis met 0800 - 022 50 01. Of u stuurt een e-mail naar ophaalservice@stibat.nl. U ontvangt dan binnen tien werkdagen een nieuw, leeg exemplaar.

Ervaren, vakbekwame chauffeurs

Een vast team van ervaren, vakbekwame chauffeurs haalt volle inzamelmiddelen met afgedankte batterijen bij u op. Zij kunnen zich op uw verzoek legitimeren, zodat u zeker weet dat de batterijen in goede handen zijn. Afgedankte batterijen komen na inzameling terecht bij het landelijke Stibat-sorteercentrum in Lelystad. Professionals sorteren de batterijen hier en slaan deze op voor transport. In verschillende Europese landen werken erkende specialisten aan zorgvuldige recycling van de batterijen.

Instructiekaart en richtlijnen inname

Het innemen van afgedankte accu’s en batterijen dient zorgvuldig te gebeuren. Zo voldoen alle inzamelmiddelen aan strenge eisen voor veilige opslag en transport. Wilt u meer weten over de inzameling van bijzondere batterijen? Kijk dan bij onze instructiekaart en e-learningmodules.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Direct aanmelden? Dat kan bij Inleverpunt worden.

Gert Jan van Huuksloot

Manager Veiligheid en Preventie

Marianne Switzar

Medewerkster Veiligheid en Preventie

Inleverpunt worden

Stibat helpt u bij uw innameplicht en neemt talloze taken voor u uit handen. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Instructiemiddelen

Voor inleverpunten en installatiebedrijven heeft Stibat instructiemiddelen ontwikkeld. Zo leert u veilig en verantwoord omgaan met afgedankte batterijen.

Wat doet Stibat voor mij?

Heeft u een winkel- of installatiebedrijf en verkoopt u (producten met ingebouwde) batterijen? Meld u aan als Stibat-inleverpunt.