Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. Met succes. Zo worden ieder jaar bijna negen van de tien afgedankte batterijen gerecycled.

Wettelijke inzamel- en recycleverplichting

In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. Het doel was de producenten en importeurs te ontlasten en zorgen voor een efficiënte, veilige en milieuvriendelijke inzameling en recycling van afgedankte batterijen. Stibat biedt ondersteuning bij vier belangrijke taken: het realiseren van de inzameldoelstelling, het zorgdragen voor een landelijk dekkend inzamelnetwerk, het behalen van de recycledoelstelling (recyclingefficiency) en het voorlichten van consumenten over het belang van gescheiden batterijeninzameling. Ook verzorgen we de registratie van de producenten en de batterijenopgave aan de overheid.

Ruim 24.000 inleverpunten

In twintig jaar tijd bouwde Stibat een landelijk dekkend inzamelnetwerk op bij winkels en scholen: overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt! Inmiddels heeft Stibat ruim 24.000 inleverpunten; in elke gemeente minimaal één per tweeduizend inwoners. Om bekendheid te geven aan de recycling van batterijen en de inleverpunten organiseren we diverse publiekscampagnes. Zoals het succesvolle ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’. Voor deze actie leveren consumenten een zakje in met tien lege batterijen samen met hun contactgegevens bij één van de vele inleverpunten. Zo maken ze iedere maand kans op mooie prijzen.

Stibat, het kennis- en servicecentrum

Dankzij het uitgebreide netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Alle ingezamelde batterijen worden gerecycled. Stibat fungeert als kennis- en servicecentrum, zet nieuwe structuren op voor veilige en verantwoorde inzameling en verzorgt maatwerk voor producenten en importeurs. In twintig jaar tijd is Stibat uitgegroeid tot autoriteit in Nederland.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Wilt u contact opnemen met Stibat? Hier vindt u onze contactgegevens.

Persvoorlichting

Heeft u persvragen? Hier vindt u de juiste gegevens om contact met ons op te nemen.

Nieuwsberichten

Lees hier de berichten over de laatste ontwikkelingen in de wereld van de afgedankte batterij en de laatste ontwikkelingen binnen Stibat.