Veelgestelde vragen

Als dealer plaatst u de afgedankte accu’s in de daarvoor bestemde tas. U sluit de tas netjes af met de plakstrip en doet deze in de ton. Let op dat u elke keer de deksel goed sluit. Heeft u een fietsaccu die niet in één tas past, gebruik dan meerdere tassen of plak met isolerende tape de polen af. Lees ook onze instructiekaart voor dealers.

Als producent of importeur regelt u de opslag van de afgedankte accu’s zelf. Om het transport op veilige wijze te laten verlopen, zijn er richtlijnen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Gert Jan via het telefoonnummer 079 - 363 19 81 of e-mail gertjan.van.huuksloot@stibat.nl.

Wilt u meer weten over de inzameling van bijzondere batterijen? Kijk dan bij onze instructies voor installatiebedrijven en fietsdealers. Voor meer informatie over de inzameling van gewone batterijen kunt u terecht bij Lege batterijen.

Als importeur/producent bent u wettelijk verplicht afgedankte accu’s in te nemen voor recycling. Bovendien moet u registreren en rapporteren aan het Ministerie van Milieu en Infrastructuur hoeveel accu’s u importeert of produceert voor de Nederlandse markt. Door u aan te sluiten bij ons landelijk dekkend netwerk kunt u gebruikmaken van onze service. De registratie, inname en recycling van accu’s is zo op veilige en verantwoorde wijze geregeld. Bovendien helpt u mee aan de financiering van het systeem.

Bijzondere batterijen

Brengt u bijzondere batterijen of accu’s op de Nederlandse markt? Dan bent u verplicht de afgedankte batterijen in te nemen. Stibat kan u daarbij helpen.

Huishoudelijke batterijen

Importeert of verkoopt u (producten met) batterijen? Dan verplicht de wet u deze ook weer in te nemen en te recyclen. Stibat neemt u deze verantwoordelijkheid graag uit handen.

Fietsaccu's

Verkoopt, produceert of importeert u elektrische fietsen? Dan bent u wettelijk verplicht de afgedankte fietsaccu’s in te nemen. Stibat kan u bij de inname en registratie onders