background navigation
Terug naar het overzicht

Consultancy en advies

De wet- en regelgeving rondom batterijen en accu’s is complex. Ook is het belangrijk om veilig en verantwoord om te gaan met batterijen en accu’s. Heeft u advies of ondersteuning nodig bij (complexe) vraagstukken? Stibat heeft meer dan twintig jaar ervaring met de inzameling, veiligheid en duurzame verwerking van batterijen en accu’s. En daarmee een unieke positie in Nederland. Wij bieden u een helpende hand.

Complexe regelgeving

Rond de invoer, productie en verkoop van batterijen en accu’s gelden talloze regels. U bent als producent of importeur bijvoorbeeld verplicht in te zamelen, te recyclen, eindgebruikers voor te lichten en jaarlijks een opgave te maken. Recycling dient milieuvriendelijk te gebeuren en voor het doen van de opgave bent u gebonden aan vele richtlijnen. Niet zo gek dat producenten en importeurs in 1995, bij het eerste Besluit beheer batterijen en accu’s, de beslissing namen Stibat in het leven te roepen. Stibat zorgt voor de accurate, duurzame en veilige uitvoering van de verplichtingen. Daarnaast staan we u bij met praktische ondersteuning bij het inzamelen, hergebruik, onderhoud, opknappen en recyclen van batterijen en accu’s.

Kennisbank

Als non-profitorganisatie delen we graag onze kennis met u. De online kennisbank van Stibat voorziet u van up-to-date informatie rondom de thema’s circulaire economie, duurzaamheid en innovatie. U leest er bijvoorbeeld alles over e-waste verplichtingen (WEEE), de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 15) en lithiumbatterijen. De kennisbank wordt regelmatig uitgebreid.

Naar kennisbank

Samenwerking overheid

Stibat weet hoe de wet werkt, wat moet en wat mag. Daarbij werken we nauw samen met de overheid. We weten welke vergunningen er gelden, aan welke regels bijvoorbeeld de opgave moet voldoen in Nederland, maar ook daarbuiten. Of hoe het zit met veilige opslag, vervoer en de recycling.

Adviseren en onderzoeken

Samen met u bepalen we hoe we u het beste kunnen bijstaan. Het kan gaan om advies over één onderdeel of ondersteuning bij de uitvoer van een compleet proces. Het belangrijkste: een complexe taak wordt een stukje eenvoudiger.

 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Contactpersoon

Harm Noorman

Telefoon

079 - 363 20 90