background navigation
Terug naar het overzicht

Europese Compliance Tool

U produceert of importeert (producten met ingebouwde) batterijen en accu’s. Daar komt meer bij kijken dan alleen het produceren of importeren zelf. U moet namelijk opgeven hoeveel batterijen en accu’s u op de markt brengt. Stibat ontwikkelde daarvoor de Europese Compliance Tool. U levert de (verkoop)gegevens aan, wij zorgen voor een rapportage die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Afzonderlijke rapportages

De wet schrijft voor dat u moet opgeven hoeveel en welke batterijen of accu’s u produceert en/of importeert. En die wet verschilt in elk land. Als u internationaal opereert, moet u voor elk land afzonderlijk onderzoeken om welke wetten en regels het gaat en voor elk land afzonderlijk een rapportage maken. Om dat complexe proces te vereenvoudigen bieden wij de Europese Compliance Tool.

Europese Compliance Tool op maat

De tool werkt eenvoudig. U levert ons uw verkoopdata aan, bijvoorbeeld in Excel. Wij zorgen dat de Europese Compliance Tool aangepast wordt aan de wetgeving en de eisen van de compliance-organisatie van het land waarin u zaken doet. En uiteraard aan uw computersysteem. U heeft dus geen speciaal softwaresysteem nodig. Dankzij de tool weet u zeker dat u aan de wet voldoet en doet u uw opgave met één druk op de knop.

Richtlijnen

Momenteel hebben we vier richtlijnen van vijftien verschillende Europese landen opgenomen in de tool. De batterijrichtlijn (voor draagbare, industriële batterijen en de autobranche), de WEEE-richtlijn, de ELV-richtlijn en de ELT-richtlijn. Daarnaast implementeren we de verpakkingsrichtlijn.

Maatwerk in batterijenopgave

Bij de inrichting van de Europese Compliance Tool leveren we op-en-top maatwerk. Zo kunnen we iedere maand of ieder kwartaal opgave voor u doen. Of wellicht heeft uw organisatie verschillende juridische entiteiten? Dan verzorgen we meerdere aparte opgaven. Verder is ons systeem aan elk computersysteem te koppelen. Klanten in sectoren als de autobranche, retail en de foto-industrie gingen u al voor. Graag maken we het systeem op maat voor uw organisatie.

Referentiecase Duracell

Duracell werkt met de Europese Compliance Tool. Benieuwd naar hun ervaring? Download hieronder de referentiecase.

Downloaden

 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Contactpersoon

Harm Noorman

Telefoon

079 - 363 20 90