background navigation

Europese Batterij Recycle Week

Het inzamelen en recyclen van lege batterijen is essentieel voor het milieu. Tijdens de zevende Europese Batterij Recycle Week, van maandag 6 tot en met zondag 12 september 2021, geven we dáár extra aandacht aan. De week is georganiseerd door de gezamenlijke Europese batterijenorganisaties met medewerking van Stibat. Mobiele energie, we kunnen niet meer zonder. Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijkse leven. Het inleveren van batterijen wanneer ze leeg zijn wordt daarmee ook steeds belangrijker. Er kunnen namelijk stoffen in de batterijen zitten die schadelijk zijn voor het milieu én deze stoffen kunnen worden hergebruiktLees meer over de recycling van batterijen . Het inleveren van uw lege batterijen is dus uitermate nuttig en scheelt een hoop verspilling. Om die boodschap extra kracht bij te zetten, presenteert Stibat de Europese Batterij Recycle Week: een jaarlijks terugkerende week compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling. Door heel Europa worden er in die week activiteiten georganiseerd.

Lege batterijen inleveren

Er zijn ruim 25.000 inleverpunten in Nederland om uw lege batterijen in te leveren. Overal waar u batterijen kunt kopen, kunt u ze kwijt! Zo kunt u onder andere lege batterijen inleveren bij supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen, basisscholen en het gemeentelijk depot. Vind hier uw dichtstbijzijnde inleverpunt!

Lever ze in en geef ze een nieuw begin!

Lege batterijen inleveren is niet alleen goed voor het milieu. Als bedankje voor het inleveren maakt u iedere maand kans op een leuke beloning. Heeft u tien lege batterijen? Doe ze in een zakje samen met een briefje met daarop uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Lever deze in bij een van de inleverpunten en maak iedere maand kans op drie keer een groen weekendje weg in eigen land ter waarde van € 445,-, twintig keer een support your locals dinerbon ter waarde van € 50,- en tachtig keer een Nationale Tuinbon ter waarde van € 25,-. Meer weten? Kijk dan op legebatterijen.nl.