background navigation

Europese Batterij Recycle Week

Het inzamelen en recyclen van lege batterijen is essentieel voor het milieu. Op de vijfde Europese Batterij Recycle Week, van maandag 9 tot en met zondag 15 september 2019, geven we dáár extra aandacht aan. De week is georganiseerd door de gezamenlijke Europese batterijenorganisaties met medewerking van Stibat.

Mobiele energie, we kunnen niet meer zonder. Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijkse leven. Het inleveren van batterijen wanneer ze leeg zijn wordt daarmee ook steeds belangrijker. Er kunnen namelijk stoffen in de batterijen zitten die schadelijk zijn voor het milieu én deze stoffen kunnen worden hergebruiktLees meer over de recycling van batterijen . Het inleveren van je lege batterijen is dus uitermate nuttig en scheelt een hoop verspilling.

Om die boodschap extra kracht bij te zetten, presenteert Stibat de Europese Batterij Recycle Week: een jaarlijks terugkerende week compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling. Door heel Europa worden er in die week activiteiten georganiseerd.

Lege batterijen inleveren

Er zijn ruim 25.000 inleverpunten in Nederland om je lege batterijen in te leveren. Overal waar je batterijen kunt kopen, kun je ze kwijt! Zo kun je onder andere lege batterijen inleveren bij supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen, basisscholen en het gemeentelijk depot.
Vind hier jouw dichtstbijzijnde inleverpunt!

Lever ze in en WIN!

Lege batterijen inleveren is niet alleen goed voor het milieu, maar je kunt er ook mooie prijzen mee winnen. Heb je tien lege batterijen? Doe ze in een zakje samen met een briefje met daarop je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Lever deze in bij een van de inleverpunten en maak iedere maand kans op één reischeque ter waarde van € 1.000,-, twee reischeques ter waarde van € 500,- en honderd Pluim cadeaubonnen ter waarde van € 25,-.

Meer weten? Kijk dan op legebatterijen.nl.