background navigation

Gratis inzameloplossing voor fietsenwinkels

De verkoop van elektrische fietsen blijft toenemen. Daarmee groeit ook de behoefte aan een goede oplossing voor de afgedankte fietsaccu’s. Stibat zorgt ervoor dat fietsenwinkels de accu’s gemakkelijk en veilig kunnen inzamelen. En dat deze op een verantwoorde wijze worden afgevoerd volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Wanneer u fietsaccu’s verkoopt geldt voor u de innameplicht. Lees er meer over.

Veilig en verantwoord

Fietsaccu’s inzamelen is belangrijk werk. Het is noodzakelijk dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. Stibat biedt ondersteuning met een handige, kant-en-klare inzameloplossing die voor verkopers van fietsaccu’s helemaal gratis is. Wanneer u zich bij Stibat aanmeldt ontvangt u van ons:

  • een UN-gekeurd inzamelmiddel dat brandwerend is en voldoet aan strenge eisen voor veilig transport;
  • brandvertragende en antistatische zakken om defecte en/of beschadigde fietsaccu’s individueel in te verpakken;
  • duidelijke instructies zodat u weet hoe u veilig en verantwoord met de accu’s om moet gaan;
  • een communicatiepakket waarmee u medewerkers en klanten informeert over de inzameling van afgedankte fietsaccu’s;
  • gebruik van onze ophaalservice, wanneer het inzamelmiddel vol is ruilen wij deze om voor een leeg exemplaar;
  • een jaarlijks certificaat en rapport waarmee u kunt aantonen dat u voldoet aan de nationale en Europese wet- en regelgeving.

Daarnaast zorgt Stibat voor actieve voorlichting aan consumenten, verzorgt het logistieke inzameltraject en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu’s via gecertificeerde recyclers.

Gratis dienstverlening

Er zijn meer dan 1600 fietsdealers die zich bij Stibat hebben aangesloten en gebruikmaken van onze inzameloplossing. De dienstverlening is gratis. Producenten en importeurs van elektrische fietsen, verenigd in Stichting EPAC, zorgen voor de financiering van het Stibat inzamelsysteem. Daardoor kunnen wij onze veilige en verantwoorde inzameling waarborgen.

Wilt u gratis gebruik maken van onze handige, kant-en-klare inzameloplossing? Vul dan hieronder het registratieformulier in.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Bas Brands (Accountmanager) via telefoonnummer 06 48 849 031 of e-mailadres [email protected].