background navigation
Terug

Alles weten over lithiumbatterijen? Download (gratis) de whitepaper!

We kunnen niet meer zonder lithiumbatterijen. Ook op professioneel vlak hebben we er steeds vaker mee te maken. Maar wat weten we eigenlijk van deze bijzondere batterijen? Over veiligheid, vervoer en wetgeving? De nieuwe whitepaper van Stibat geeft antwoord op alle vragen.

De whitepaper is bestemd voor mensen die professioneel met lithiumbatterijen te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat je lithiumbatterijen verkoopt, installeert, inneemt of verwerkt als fietsendealer, garage of installateur. Misschien krijg je regelmatig afgedankte accu’s door consumenten aangeboden. Wat is nu het verschil tussen ‘gewone’ en lithiumbatterijen? En hoe bewaar je lithiumbatterijen veilig? Of wellicht vervoer je als vrachtwagenchauffeur regelmatig batterijen. Hoe zorg je dat je dan aan de wet voldoet? En wat is eigenlijk het verschil tussen recyclen, refurbishen, re-use en second life? Het staat allemaal in de paper.

Autoriteit

Stibat is sinds 1995 dé autoriteit op het vlak van inzameling en recycling van batterijen. De stichting onderhoudt een inzamelnetwerk van 25.000 inleverpunten in Nederland en zamelt jaarlijks zo’n 4 miljoen kilogram aan batterijen in. In bijna 25 jaar ontwikkelde Stibat zich tot kenniscentrum en vraagbaak voor consumenten en bedrijven die meer willen weten over (de recycling van) batterijen en accu’s.

Download

Ook meer weten over lithiumbatterijen? Download de whitepaper hier.

Download whitepaper