background navigation
Terug

Basisscholen steunen goede doelen met lege batterijen

Al meer dan twintig jaar zet Stibat zich in voor een beter milieu door het inzamelen en recyclen van batterijen. Daarnaast steunen we ook verschillende maatschappelijke doelen, onder andere via het speciale basisschoolprogramma. Dankzij dit programma kunnen basisscholen gemakkelijk met lege batterijen een goed doel steunen zoals Foundation Ard el Amal.

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. Daarbij horen vier belangrijke taken: het inzamelen van batterijen, het recyclen van batterijen, voorlichting geven over batterijen én zorgen voor een landelijk dekkend inzamelnetwerk. Bij dat netwerk horen ook de basisscholen. Zij kunnen zich eenvoudig aanmelden als inleverpunt en krijgen dan een inzamelton waar kinderen, ouders en leerkrachten (huishoudelijke) batterijen kunnen inleveren. Vervolgens verdienen de scholen met elke kilo batterijen spaarpunten.

Doneren

Met de spaarpunten kunnen mooie producten gekocht worden, van speelgoed en lesmateriaal tot tafels en stoelen. Daarnaast kunnen scholen met waardecoupons doneren aan goede doelen, zoals Foundation Ard el Amal. Deze stichting zet zich in voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in Egypte, een doelgroep die onder moeilijke omstandigheden het hoofd boven water moet houden en weinig hulp krijgt.

Vijfduizend scholen

In voorgaande jaren deden al bijna vijfduizend scholen mee aan ons speciale scholenprogramma. Mede dankzij hun donaties kon Ard el Amal twee belangrijke samenwerkingen starten in Caïro: met het Neurologisch Centrum voor horen, spreken en revalidatie en met Launch Egypt, een centrum voor autisme. Kinderen die specialistische hulp nodig hebben, kan de stichting nu doorverwijzen. Een belangrijk doel voor de ngo is daarnaast de opening van een dagcentrum en boerderij. Daarvoor werkt Ard el Amal inmiddels samen met de stichting Wilde Ganzen. In Nederland is voorbereidend werk gedaan om vrijwilligers en stagiaires in Egypte te ontvangen en er is een start gemaakt met de weide voor schapen en geiten. Om het dagcentrum verder te realiseren blijft hulp broodnodig!

Meedoen?

Wilt u ook meedoen met uw basisschool? U meldt uw school eenvoudig aan via de website www.legebatterijen.nl/basisscholen van Stibat. Vervolgens ontvangt de school een inzamelton van Stibat. Is de inzamelton vol? Stibat wisselt de volle ton regelmatig om voor een lege. U kunt op uw eigen pagina van myStibat digitaal sparen en producten of donatiecoupons bestellen. Ook bieden we verschillende lespakketten aan. Winst voor de school én voor het milieu!

Meld uw school aan