background navigation
Terug

Belangrijke informatie inzake inname lithium-ion fietsaccu’s

Graag informeren wij u over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de inname van lithium-ion fietsaccu’s.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de impact van het Coronavirus zijn weerga niet kent. Landen om ons heen gaan nagenoeg volledig op slot en veel bedrijven en instellingen sluiten hun deuren. We zien dat dit ook effect heeft op de recycling keten van batterijen en accu’s. Ten gevolge van het Coronavirus hebben een aantal verwerkers de aanvoer van batterijen en accu’s volledig stopgezet. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de rest van de keten. De druk op onze sorteerpartners en daarmee op de gehele inzameling neemt hierdoor sterk toe.

Wat betekent dit voor u?

Gelet op de maximale opslagcapaciteit bij onze sorteerpartners zijn wij helaas genoodzaakt de inname van lithium-ion fietsaccu’s tot en met maandag 27 april te stoppen. Stibat zet op dit moment samen met haar partners alles op alles om de opslagcapaciteit voor lithium-ion fietsaccu’s te vergroten. We werken hard aan een veilige oplossing. Het aanleveren van overige fracties kan gewoon doorgaan.

Stibat realiseert zich ten zeerste dat deze innamestop impact heeft op uw bedrijfsproces. Dit is een situatie die ons allen raakt. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk de inname van lithium-ion fietsaccu’s te hervatten. Tot die tijd vragen we u om geen lithium-ion fietsaccu’s bij ons aan te leveren maar deze op een veilige manier op te slaan. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Meer weten?

Heeft u vragen? U kunt telefonisch contact opnemen met Pieter Bremmer via: 079 – 363 20 90 of per e-mail: pieter.bremmer@stibat.nl.