background navigation
Terug

Enquête myBatbase: dikke 8 voor ons opgaveportaal

In myBatbase registeren onze gebruikers – deelnemers van Stichting Batterijen, Stichting EPAC en ARN – hoeveel batterijen en accu’s ze op de Nederlandse markt brengen. Ieder jaar onderzoeken we met een korte vragenlijst of zij tevreden zijn over ons opgavesysteem. De gebruiksvriendelijkheid van myBatbase heeft nog nooit zo hoog gescoord: een 8,2. En met een 8,3 voor onze dienstverlening kunnen we ook dit jaar weer trots zijn.

Zeer hoge respons

Het tevredenheidsonderzoek bestaat uit vijf vragen. Drie gesloten en twee open vragen met ruimte voor verbetersuggesties. Ieder jaar hebben we meer gebruikers en dit jaar vulden van alle myBatbase-gebruikers ruim 81 procent de enquête in: een zeer hoge respons. Ruim 90 procent heeft de opgave probleemloos binnen twee uur kunnen voltooien en bijna 85 procent binnen het uur. Vaak kost het deelnemers meer moeite om de juiste informatie uit hun eigen organisatie te halen.

Feedback

Nog geen tien procent van de deelnemers heeft een verbetersuggestie. De meeste gebruikers kunnen zonder noemenswaardige problemen hun opgave doen. Zodra we melding krijgen van bugs, technische problemen of een foutje in de tarieven, gaan we sowieso direct aan de slag. Soms helpt het gebruikers als we het systeem duidelijker toelichten of de handleiding nog eens toesturen. En we hebben via het tevredenheidsonderzoek waardevolle verbetersuggesties gekregen waar we nu mee aan de slag gaan.

Actiepunten van Stibat

Naar aanleiding van de enquête hebben wij direct actiepunten opgesteld. Op nummer één: kleine praktische suggesties doorvoeren en bugs oplossen. Ook gaan we onderzoeken of een kolom nomenclatuurcode in de batterijenlijst kan worden toegevoegd. Verder: met één klik een nulopgave mogelijk maken én duidelijker toelichten wat het verschil is tussen draagbare en industriële batterijen. Ten slotte gaan we meer informatie beschikbaar stellen over myBatbase. Denk aan: een blogbericht schrijven over de bestaande mogelijkheden binnen het systeem, een veel-gestelde-vragen-document in de omgeving plaatsen en een korte handleiding opstellen voor nieuwe contactpersonen.

Hulp bij je batterijenorganisatie

Als je als organisatie je batterijenopgave wil doen, dan heb je een goed ingerichte batterijenadministratie nodig. Vaak is de inkoopafdeling daar verantwoordelijk voor, want op het moment dat je als organisatie batterijen inkoopt, moet je bepaalde informatie al goed vastleggen. Denk aan het chemische systeem en het gewicht (of IEC-code) van de batterijen. Maar ook het land van inkoop en verkoop: in Nederland of het buitenland? Je geeft immers alleen de (ingebouwde) batterijen op die je inkoopt buiten Nederland en vervolgens verkoopt in Nederland. Als bedrijven hulp nodig hebben bij hun batterijenadministratie, helpt Stibat graag.

Dikke 8 voor onze dienstverlening

Goed nieuws: het afgelopen jaar hebben we opnieuw meer mooie cijfers en positieve opmerkingen gekregen over myBatbase. Onze dienstverlening kreeg opnieuw een dikke acht en we zijn trots op de gebruiksvriendelijkheid van ons opgavesysteem. Op naar een nieuw jaar met opnieuw een zo persoonlijk mogelijke aanpak!

Contact met Stibat

Wilt u nog meer ideeën doorgeven? Of heeft u vragen over de opgave in myBatbase? Neem contact op met Wendy Wielink via 079 – 363 20 90 of [email protected].