background navigation
Terug

Europese Batterij Recycle Week

Het inzamelen en recyclen van lege batterijen is essentieel voor het milieu. Op de vijfde Europese Batterij Recycle Week, van maandag 9 tot en met zondag 15 september 2019, geven we hier extra aandacht aan. De week is georganiseerd door de gezamenlijke Europese batterijenorganisaties met medewerking van Stibat.

Mobiele energie, we kunnen niet meer zonder. Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijkse leven. Het inleveren van batterijen wanneer ze leeg zijn wordt daarmee ook steeds belangrijker. Er kunnen namelijk stoffen in de batterijen zitten die schadelijk zijn voor het milieu én deze stoffen kunnen worden hergebruiktLees meer over de recycling van batterijen . Het inleveren van je lege batterijen is dus uitermate nuttig en scheelt een hoop verspilling.

Om die boodschap extra kracht bij te zetten, presenteert Stibat de Europese Batterij Recycle Week: een jaarlijks terugkerende week compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling. Door heel Europa worden er in die week activiteiten georganiseerd.

Ruim 25.000 inleverpunten

Er zijn ruim 25.000 inleverpunten in Nederland waar consumenten hun lege batterijen in kunnen leveren. Overal waar mensen batterijen kunnen kopen, kunnen zij die ook weer kwijt. Denk aan supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen, basisscholen en het gemeentelijk depot. Klik hier om alle inleverpunten te bekijken.