background navigation
Terug

Pensioen in zicht! Drie vragen aan chauffeur Evert

Op 30 november gaat Evert, één van onze gewaardeerde chauffeurs, met pensioen. Jammer voor ons, maar lekker voor Evert; want die blijkt grootse plannen te hebben. Omdat het nooit te laat is om je collega’s nóg beter te leren kennen, legden we Evert drie vragen voor. Dat leverde verrassende antwoorden op. Wij wensen Evert een heerlijk pensioen en danken hem voor zijn jarenlange inzet en honderdduizenden kilometers voor Stibat.

Waarom koos je acht jaar geleden voor het vak van chauffeur?

“Ik werkte destijds in de energiesector als monteur. Iets heel anders inderdaad. Werken met gas; ik vond het soms tricky. Dus toen deze kans voorbij kwam, greep ik ‘m met beide handen aan. Ooit had ik mijn chauffeursrijbewijs al behaald, dus ik denk dat het zo moest zijn. Een terechte vraag zou kunnen zijn: en rondrijden met batterijen dan, vond je dat ook niet tricky? Maar ik heb me op de wagen altijd veilig en zelfverzekerd gevoeld. Ook vanwege de maatregelen zoals de stalen vaten waar we tegenwoordig mee rijden. Chauffeur zijn past bij mij. Het brengt je letterlijk overal en je bent nuttig bezig. Het was destijds een behoorlijke switch, maar ik heb er nooit spijt van gehad.”

Wat is er bijzonder aan lege batterijen ophalen?

“De meeste chauffeurs brengen spullen van A naar B. Laden, lossen, klaar. Als chauffeur voor Stibat is dat toch anders, je hebt een speciale missie. Je weet dat je lege batterijen ophaalt voor recycling, dus voor een beter milieu. Het is mooi om daar elke dag opnieuw aan bij te kunnen dragen. Er zijn ruim 27.000 inleverpunten in Nederland dus je ziet van alles. Van supermarkten tot bouwmarkten en van drogisterijen tot scholen. Ik rij veel in het zuiden van het land en blijf dan vaak overnachten. Dat doe ik altijd op officiële veilige rustplekken waar je als chauffeur kunt eten. In ruil voor een zichtbare horeca-bon achter je ruit ben je dan de hele nacht verzekerd van surveillance van een beveiligingsbedrijf. Ik zorg dus altijd goed voor mijn wagen, mijn lading en voor mezelf. Het is bijzonder wat je allemaal meemaakt onderweg. Bij veel inleverpunten heb ik leuke gesprekken. Op één vast adresje staat altijd de koffie voor me klaar, met soms zelfs een stuk taart. Ik doe ook vaak iets extra’s voor de inleverpunten. Het komt bijvoorbeeld voor dat er rondom het inzamelmiddel batterijen liggen, die ruim ik dan netjes op en neem ik mee. Ik heb het werk altijd met plezier gedaan.”

Is er eigenlijk wel een leven na Stibat?

“Sorry, maar: dat kun je wel zeggen ja. Eind november gaat mijn pensioen in en een paar dagen later stappen we op het vliegtuig naar Zuid-Afrika voor een rondreis. Daarna gaan we op wintersport in Oostenrijk om vervolgens met onze caravan een paar maanden door Frankrijk te gaan toeren. En daarna? Dan is er extra tijd voor onze zes kleinkinderen en ga ik zo vaak mogelijk fietsen. Zelf ben ik fervent wielrenner en met mijn vrouw samen maak ik fietstochten. En toch blijft er ook een link met Stibat, want een collega-chauffeur woont 10 huizen verderop. We bleken dus buren. Met hem ben ik bevriend geraakt, dus ik zal nog vaak genoeg zijn verhalen horen over het ophalen van batterijen.”

Evert reed voor Stibat via onze logistieke partner HTH Distributie BV uit Ermelo.