background navigation
Terug

(Lithium)batterijen of accu’s zwaarder dan een kilo? Laat Stibat ze ophalen!

Verkoopt u of heeft u (lithium)batterijen of accu’s zwaarder dan een kilo? Stibat haalt ook deze industriële batterijen op én zorgt voor de verdere recycling. Veilig en verantwoord, volgens geldende wet- en regelgeving. Zo neemt Stibat u werk uit handen.

Industriële batterijen

(Lithium)batterijen of -accu’s zwaarder dan 1 kilo zijn ‘industriële batterijen’. Voor industriële batterijen geldt geen wettelijke inzameldoelstelling, zoals voor gewone (draagbare) batterijen, en ze vallen dus buiten het collectieve systeem van Stibat. Maar er geldt wél een innameplicht. Producenten en importeurs zijn dus verplicht een industriële batterij of accu in te nemen als deze aangeboden wordt. Het zijn vaak krachtige, grotere batterijen; daarom is een veilige en verantwoorde inzameling en recycling extra belangrijk. Goed om te weten: Stibat haalt (tegen betaling) ook deze bijzondere batterijen op.

Door heel Nederland

Stibat heeft al bijna 25 jaar ervaring met de inzameling en recycling van batterijen en accu’s. In die tijd ontwikkelden we ons als kennisinstituut op het vlak van batterijen en bouwden we een uitgebreid netwerk van inleverpunten en inzamelpunten op. Zo rijdt onze ophaalservice dagelijks door Nederland om alle afgedankte batterijen en accu’s op te halen. Onze vrachtauto’s voldoen aan de laatste wet- en regelgeving voor het veilige vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR) en onze chauffeurs hebben allen het ADR-certificaat. Ook alle transportmiddelen van Stibat voldoen aan de laatste ADR-regels.

Maak een afspraak

Wilt u ook uw industriële batterijen laten ophalen? Neem voor meer informatie, de tarieven of het maken van een ophaalverzoek contact op met Pieter Bremmer via telefoonnummer 079 – 363 20 90 of e-mailadres [email protected]. Dat kan natuurlijk ook als u (nog) geen klant bent.