background navigation
Terug

Stibat haalt recordaantal batterijen op bij de Huishoudbeurs

Van 18 tot en met 26 februari was het weer tijd voor de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam. Net als voorgaande jaren was Stibat daarbij aanwezig om aandacht te vestigen op het belang van afgedankte batterijen gescheiden inleveren. En wel bij onze belangrijkste doelgroep: huisvrouwen.

De 220.000 bezoekers konden bij de Stibat-stand een Batterij Bewaarbox ophalen, een verrassende game spelen, zichzelf even opladen én natuurlijk hun lege batterijen inleveren. We verzamelden dit jaar maar liefst 3416 kilo batterijen in, een record!

Extra aandacht voor ‘verborgen’ batterijen

Stibat staat al sinds 2012 op de Huishoudbeurs, telkens met leuke nieuwe activiteiten voor de bezoekers. Dit jaar stond het spel ‘Zitten ze erin?’ centraal. Veel producten bevatten namelijk ‘verborgen’ batterijen en accu’s. Om mensen te helpen deze batterijen voortaan óók in te leveren, deden we de test: bevat dit product batterijen of niet? De 30 mensen met de hoogste score wonnen een prijs.

Opladen

Bij de Stibat-stand konden mensen ook hun spreekwoordelijke batterij opladen. Er stonden twee loungebanken waar bezoekers gratis een handmassage kregen van professionele masseuses. Een welkome service, want bij een bezoek aan de Huishoudbeurs hoort traditiegetrouw sjouwen met volle tassen. Ook bij de Stibat-stand gingen bezoekers niet met lege handen weg. Een handige Batterij Bewaarbox herinnert ze ook thuis aan het gescheiden inleveren van batterijen.

Inleveren maar!

Natuurlijk konden bezoekers bij de stand ook hun zakje met tien lege batterijen kwijt. Een bezoeker leverde eigenhandig maar liefst 500 zakjes in, dus 5000 lege batterijen! Iedere dag verlootte Stibat meerdere Gele Pluimen (cadeaubonnen) onder de mensen die een zakje inleverden. Dat leverde veel blije gezichten op. Wie tijdens de Huishoudbeurs op die manier niet in de prijzen viel, maakt alsnog kans op een Rode Pluim of een reischeque. Zakjes die niet werden geselecteerd, gaan namelijk mee met de trekking voor de maandelijkse actie ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’.