background navigation
Terug

Stibat voert organisatiewijziging door

Als gevolg van het vertrek van Jan Bartels als directeur en bestuurslid van de uitvoeringsorganisatie Stibat, heeft Arie de Jong de operationele taken van Jan Bartels overgenomen.

Jan Bartels stond aan de wieg van Stibat en heeft er voor gezorgd dat Stibat kon uitgroeien tot een professionele organisatie. In de 23 jaar dat hij betrokken was, bouwde Stibat een onbetwiste expertise op over de uitvoering van de wettelijke compliancetaken van producenten en importeurs van batterijen en accu’s in Nederland. Bartels laat een uitstekend functionerende organisatie achter. Het bestuur van Stibat is hem daarvoor veel dank verschuldigd en wenst Jan Bartels alle succes in de toekomst.

Veel ervaring

Als voormalig CEO van ARN heeft Arie de Jong ruime kennis en ervaring opgedaan op het gebied van uitvoering van producentenverantwoordelijkheid inzake auto’s. Bij ARN stond De Jong onder meer aan de wieg van de Post Shredder Technologie (PST) fabriek die shredderafval van afgedankte auto’s scheidt in weer bruikbare materialen. De Jong studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft en werkte lange tijd in diverse posities in de automobielbranche.

Zin en energie

“Nederland staat nog voor een grote uitdaging om het inzamelpercentage van afgedankte batterijen en accu’s te verhogen”, geeft De Jong aan. “Een deel van de batterijen en accu’s blijft buiten ons gezichtsveld en mogelijk belanden die niet in de inzamelbak waar ze horen. Ik heb veel zin en energie om verder te werken aan het succes van Stibat.”