background navigation
Terug

Terugblik ICBR

Stibat was van 18 t/m 20 september aanwezig op de 24ste editie van het International Congress for Battery Recycling (ICBR) in Lyon. Dé plek waar de belangrijkste internationale sleutelorganisaties en -figuren uit de industrie discussiëren over de (toekomst van) batterijenrecycling.

Paneldiscussie 

Onze directeur Arie de Jong (uiterst links op bovenstaande foto) leidde op donderdag 19 september als moderator de paneldiscussie ‘Sustainable Policy for Batteries: Beyond the Batteries Directive’. De panelleden waren belangrijke spelers in de industrie en  vertegenwoordigen organisaties als de Europese Commissie, European Electronics Recyclers Association (EERA) en FDK Corporation, een Japanse batterijenproducent.

Arie de Jong: “De opkomst was goed en de interactie aanzienlijk. Er vond vooral een uitvoerige discussie plaats over de veiligheid van afgedankte WEEE waar batterijen in zitten. Voor vele partijen, ook voor Stibat, is dit een belangrijk aandachtspunt.”

Aftermovie

Onderscheiding Huib van Deutekom

Mooi om te melden: tijdens dit 24e ICBR kreeg Huib van Deutekom (84 en nog steeds werkzaam in ‘het veld’) de ICBR Honorary Award. Zie onderstaande foto. De heer Van Deutekom ontving deze award voor alles wat hij de afgelopen decennia heeft betekend voor de innovatie én recycling van batterijen en accu’s. De oud-Philipsmedewerker werkt al 63 jaar, heeft nog altijd een eigen adviesbureau en werkt als senior wetenschapper voor inzamelaar Van Peperzeel in Lelystad. Bij dat bedrijf komen alle lege en afgedankte batterijen en oude accu’s in Nederland binnen en is tevens hét sorteercentrum van Stibat. Wij feliciteren de heer Van Deutekom met deze prachtige onderscheiding!