background navigation
Terug

Vereenvoudigde opgave voor jaardeelnemers

Betaalt uw bedrijf jaarlijks een totale beheerbijdrage van minder dan € 2500,-? Dan komt u in aanmerking voor een vereenvoudigde opgave. Hierbij hoeft u maar één keer per jaar een batterijenopgave in myBatbase te doen, waarbij u nog maar twee categorieën hoeft op te geven. Dat bespaart tijd! Vanaf 1 januari kunnen de jaardeelnemers hun jaarlijkse opgave weer doen.

Eenvoudiger opgave doen

In myBatbase kunt u voor uw opgave kiezen uit ruim 2000 verschillende batterijen. Ook kunt u kiezen voor verschillende opgavefrequenties: per maand of per kwartaal. Voor sommige bedrijven kan dat eenvoudiger. Zo kunt u – als u aan bepaalde voorwaarden voldoet – uw opgavefrequentie wijzigen in een jaarlijkse opgave. Kies dan ook voor een vereenvoudigde opgave, dan hoeft u nog maar twee zaken op te geven: het aantal losse en aantal meegeleverde batterijen. U betaalt voor elke batterij € 0,021,-.

Wanneer in aanmerking?

Uw bedrijf komt in aanmerking voor de vereenvoudigde opgave als u jaardeelnemer bent van Stichting Batterijen en dus een totale jaarlijkse beheerbijdrage van minder dan € 2500,- hebt. Om dit vast te stellen, moet u minimaal over 12 aaneengesloten maanden opgave hebben gedaan. Goed om te weten is dat u de opgavefrequentie maar één keer per jaar kunt aanpassen. Dat is nádat u de laatste factuur over het afgelopen kalenderjaar ontvangt en vóórdat u de eerste opgave over het nieuwe jaar verzendt.

Grootste deel knoopcellen

Bestaat uw opgave voor het grootste deel uit knoopcellen? Dan is het voordeliger om juist niet te kiezen voor de vereenvoudigde jaaropgave. Het tarief voor knoopcellen is namelijk € 0,0021,- of € 0,0053,-; lager dan het standaardtarief bij de vereenvoudigde opgave. Bij de volledige opgave per maand, kwartaal of jaar, kunt u de knoopcellen wel apart opgeven.

Beheerbijdrage boven € 2500,-

Bent u jaardeelnemer, maar komt uw beheerbijdrage toch boven de € 2500,- uit? Dan wordt uw opgavefrequentie automatisch omgezet naar een maand- of kwartaalfrequentie. Hiervan ontvangt u bericht. U kunt dan niet langer vereenvoudigd opgave doen en u zult de opgave moeten specificeren op basis van chemische samenstelling van de batterij en het gewicht. Het tarief van de beheerbijdrage verandert dan ook.

Hoe pakt u het aan?

Bent u al jaardeelnemer? Log (na 1 januari) in op myBatbase en klik rechtsonder op de knop ‘vereenvoudigde opgave’. Vul het aantal verkochte batterijen/accu’s in de categorieën ‘los’ of ‘meegeleverd’ in.

Wilt u vanaf volgend jaar ook jaardeelnemer worden en dus vereenvoudigd opgave doen? Log in op myBatbase, ga naar ‘Mijn gegevens’, en wijzig de opgavefrequentie.

Meer weten? Bel of mail met Carolina Boer op 06-15138920 of via [email protected].