background navigation
Terug

Vijf veelvoorkomende vragen over myBatbase

De overheid wil weten hoeveel batterijen en accu’s er jaarlijks op de Nederlandse markt komen. Daarom doen onze gebruikers minimaal één keer per jaar een opgave in ons portaal: myBatbase. Veel gebruikers zijn tevreden en doorlopen het systeem zonder problemen. Soms zijn er toch nog vragen. De vijf meest voorkomende vragen mét antwoord zetten we hieronder uiteen.

1. Hoe kan ik de details van mijn opgave zien?

De details van uw opgave ziet u door linksonder in het scherm op ‘Printen/Exporteren’ te klikken. Daar kunt u het opgaveformulier downloaden, waarin u alle opgaven terugvindt met de gegevens die u heeft ingevuld. Deze kan intern als onderbouwing bij de factuur worden gevoegd. De factuur volgt automatisch nadat wij uw opgave hebben verwerkt.

Ook kunt u de details van uw opgave (inclusief de Stibat-batterijcode) als Excel-bestand downloaden. Of kies voor een download van meerdere opgaves over verschillende perioden. Dat kan handig zijn als u wilt weten hoeveel batterijen u in 12 maanden of 4 kwartalen hebt opgegeven, omdat u bijvoorbeeld nog een correctie over een heel jaar wilt doen. Bij de download van meerdere opgaves worden de totalen automatisch opgeteld.

2. Hoe kan ik de volgorde in de batterijenlijst wijzigen?

Met één klik op de kolomtitel.

Deelnemers stellen hun eigen batterijenlijst samen door batterijen toe te voegen. De verschillende batterijen staan dan onder elkaar met elk hun eigen artikelcode, gewicht en aantal verkochte batterijen. De volgorde van de verschillende kolommen kunt u eenvoudig aanpassen met één klik op de betreffende kolomtitel. Zo kunt u bijvoorbeeld sorteren op aantal verkochte batterijen, op artikelcode of juist op verkochte artikelen.

 

3. Hoe kan ik de artikelomschrijving wijzigen?

Dat kan alleen in een nog niet verzonden opgave door op de omschrijving te klikken en de bestaande omschrijving of code te overschrijven. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan. Let wel op dat u er niet een ander type batterij of artikel van maakt. Dan klopt onze eigen administratie niet meer.

Overigens: andere informatie in de kolommen kunt u als gebruiker niet wijzigen.

4. Maak ik mijn persoonlijke lijst op basis van artikelen of batterijtypes?

U maakt uw persoonlijke batterijenlijst op basis van eigen voorkeur. U mag dus zelf kiezen. Veel gebruikers laten hun eigen administratie de batterijenlijst bepalen. Hieronder twee voorbeelden: eerst op basis van artikelen, daarna op basis van batterijtype.

– Artikelen

Is het voor u het gemakkelijkst om alle artikelen met batterijen uit uw assortiment over te nemen in myBatbase? Maak dan de batterijenlijst op basis van artikelcode of artikelomschrijving. Geef ook aan hoeveel batterijen er in één artikel zitten. Zo hoeft u in elke opgave alleen het totaal aantal verkochte artikelen van een periode in te vullen.

– Batterijtype

Bevatten veel van de verkochte artikelen uit uw assortiment dezelfde batterijen? En kunt u deze batterij-informatie eenvoudig uit uw verkoopgegevens halen? Maak dan een batterijenlijst op basis van type batterij, zoals Alkaline AA, CR2032 of LR44. Zo is uw batterijenlijst een stuk korter dan als u opgave doet per artikel en bent u dus sneller klaar.

PS Laat u niet afleiden door de titel van de eerste kolom: ‘artikelcode’. Hier kunt u gewoon een regel aanmaken van een batterijsoort.

5. Waar vind ik de Stibat-batterijcodes?

Stel: u brengt een nieuw artikel of een nieuwe batterij op de markt. Dan is het noodzakelijk om deze toe te voegen aan uw persoonlijke batterijenlijst. Klik op ‘Artikel toevoegen’ en beantwoord verschillende vragen om de juiste batterij te vinden. Maar, het kan nóg sneller!

U kunt namelijk ook direct de Stibat-batterijcode invullen. Op het tabblad ‘Informatie’ vindt u het Totaaloverzicht batterijen. Deze wordt ook wel nomenclatuur genoemd. Daarin staan alle batterijen die in ons portaal te vinden zijn, inclusief codes en omschrijvingen. Bij het totaaloverzicht vindt u een heldere instructie waarin staat hoe u snel de juiste Stibatcode kunt vinden voor de batterijen in uw assortiment. De gevonden code vult u in bij ‘Ik weet de unieke Stibat systeemcode’; zo wordt automatisch deze batterij aan uw batterijenlijst toegevoegd.

Meer weten of hulp nodig?

Wij lichten graag toe welke mogelijkheden myBatbase heeft, helpen u met het herinrichten van de batterijenlijst of geven u graag een toelichting op het Totaaloverzicht batterijen.

Neem gerust contact op met de medewerkers van Producenten Services via 079-3632090 of stuur een e-mail naar [email protected].