background navigation
Terug

Aart van Riemsdijk uit Arnhem wint reischeque met inleveren lege batterijen

Zoetermeer, 3 november 2020 – Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In september won Aart van Riemsdijk (38) uit Arnhem deze fantastische prijs. “De bestemming is nog onbeslist: Nederland of Curaçao?”

“Echt tof hè, dat ik de hoofdprijs heb gewonnen! Al vijftien jaar lever ik lege batterijen in, wel tien zakjes per jaar. We gebruiken ook zo veel batterijen. Voor speelgoed, voor kaarsjes met led-vlammetjes, voor de draadloze microfoons voor mijn camerawerk… Ik heb zelfs een stickervel geprint met mijn gegevens erop. Ik dacht: als ik iets win, kunnen ze elk geval mijn adres lezen. Mijn vriendin maakt er weleens grappen over. Ze vindt het maar een gedoe, al die zakjes. Maar drie keer raden wie direct na de prijsuitreiking reizen naar Curaçao zat te googelen? Zij, haha! Ik weet niet of we zo ver weg gaan, hoor. We hebben een kleintje van bijna een jaar. Dus misschien kiezen we heel relaxed voor een vakantiehuisje in Nederland.”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.