background navigation
Terug

Amarins de Jong uit Appelscha wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Afgelopen maand won Amarins de Jong (40) uit Appelscha deze fantastische prijs. “Heerlijk om een vakantie in het verschiet te hebben.”

“Weet je wat ik als eerste deed toen ik hoorde dat ik de hoofdprijs had gewonnen? Samen met mijn man op een reiswebsite kijken! Een beetje wegdromen en inspiratie opdoen. Er is veel mogelijk met de reischeques die we hebben gewonnen. Hotelletjes in Engeland, een bungalowtje in Zweden, een huisje in Nederland. Heerlijk om een vakantie in het verschiet te hebben. En dat door het inleveren van lege batterijen, wat voor ons heel normaal is. We scheiden al ons afval. Dat heb ik van huis uit zo meegekregen. Ik besef alleen nu pas wat er met de batterijen gebeurt als je ze inlevert. Ze worden gerecycled! Van de metalen in batterijen maken ze nieuwe producten, zoals kaasschaven en kranen. Er gaat niks verloren. Dat is toch bijzonder? Een extra reden om lege batterijen in te leveren!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.

LET OP: de ‘Lever ze in en WIN!’-actie is per 1 januari 2022 beëindigd. Meer informatie over het stoppen van de winactie is te lezen in het nieuwsbericht ‘Einde winactie inleveren lege batterijen‘.