background navigation
Terug

Anita Coolen uit Waalre wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In augustus won Anita Coolen uit Waalre deze fantastische prijs. “Het liefst ga ik naar Denemarken met mijn hele gezin.”

“Het is heel verrassend dat ik de hoofdprijs heb gewonnen. Ik win nooit wat, hooguit een boek of waardebon. Met de winactie van Stibat deed ik voor het eerst mee. Ik heb elf zakjes lege batterijen ingeleverd, allemaal tegelijk. Het was meteen raak: € 1000,- aan reischeques! Nu maar hopen dat er snel een vaccin is. In deze coronatijd blijf ik voor de zekerheid thuis. Als het straks weer kan, boek ik waarschijnlijk geen vliegreis van mijn reischeques. Ik reis graag zo bewust mogelijk. Ik denk dat ik met de auto naar Denemarken ga. Het liefst met mijn man, mijn twee volwassen kinderen en hun aanhang. Die reis heb ik eerder door corona moeten cancelen. Ook al duurt het nog even, ik heb er zin in. Wat in het vat zit verzuurt niet!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.