background navigation
Terug

Els Terruwe uit Valkenburg wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Afgelopen maand won Els Terruwe (63) uit Valkenburg deze fantastische prijs. “Ik zou heel graag terug willen naar het Griekse eiland Kefalonië.”

“Bij ons thuis weet iedereen: lege batterijen gooi je niet in de prullenbak. Daar staat zo’n beetje de doodstraf op, haha! Al met al gebruiken we aardig wat batterijen. Voor de afstandsbediening, de draadloze muis, de elektrische gordijnen… Zeker drie à vier keer per jaar lever ik de batterijen in bij onze supermarkt in Valkenburg. Dat doe ik al jaren, dus dan is het extra leuk dat ik nu voor de moeite wordt beloond. Met de hoofdprijs nog wel! Het was een enorme verrassing toen Henk van Stibat me de reischeque overhandigde. De buren vroegen zich vast af: wat gebeurt daar nou? Een reis naar het buitenland zit er op de korte termijn niet in, maar ik zou heel graag een keer terug willen naar het Griekse eiland Kefalonië. Maar van een huisje of hotelletje in Nederland word ik ook heel blij, hoor!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.

LET OP: de ‘Lever ze in en WIN!’-actie is per 1 januari 2022 beëindigd. Meer informatie over het stoppen van de winactie is te lezen in het nieuwsbericht ‘Einde winactie inleveren lege batterijen‘.