background navigation
Terug

Erik Siebbeles uit Hilversum wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Afgelopen maand won Erik Siebbeles (39) uit Hilversum deze fantastische prijs. “Supertof. Met de reischeque kunnen we – na corona – naar IJsland!”

“Energiezuinig leven vinden mijn vriendin en ik belangrijk: thuis hebben we ledverlichting, warmtepompen, zonnepanelen, we zijn van het gas af en alles is goed geïsoleerd. Afval scheiden we ook. Bijna overal zit een batterij in tegenwoordig, dus dan loont het helemaal om ze apart te houden. Lege batterijen lever ik altijd in bij een inleverpunt. In een zakje met mijn naam erbij. Dit keer waren het ruim 150 lege batterijen tegelijk. Toen Henk van Stibat me belde en wilde langskomen om een prijs uit te reiken, hoopte ik het al: ‘we hebben de reischeque gewonnen’, zei ik. Dat klopte. De hoofdprijs van € 1000,-. Supertof! IJsland staat hoog op ons reiswensenlijstje. Als het weer veilig en verantwoord kan, gaan we ‘m zeker verzilveren!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.