background navigation
Terug

Huishoudbeurs 2018: stand Stibat zeer goed bezocht

Tijdens de Huishoudbeurs 2018 zamelde Stibat maar liefst 146.740 batterijen in. De beurs, die van 17 tot en met 25 februari in de Amsterdamse RAI plaatsvond, trok dit jaar 212.000 bezoekers, iets minder dan het jaar ervoor. Bij de stand van Stibat, dé batterijeninzamelaar van Nederland, konden bezoekers batterijen inleveren en mooie prijzen winnen. De stand was goed bezocht.

Batterijen lever je gescheiden in. Dankzij de campagnes van Stibat is dit inmiddels bij veel mensen bekend. Onder het motto ‘Waar je ze koopt, kun je ze kwijt!’ kan gescheiden inleveren bij ruim 24.000 inleverpunten in Nederland, zoals bij supermarkten, doe-het-zelfzaken of drogisterijen.

Virtual reality

Bezoekers van de stand konden zien wat er nu eigenlijk gebeurt met de batterijen nadat ze zijn ingeleverd. Dankzij virtual reality gingen ze mee op reis met de batterij. Dus van de inzamelton, naar het sorteercentrum en vervolgens naar de recycler.

Prijzen

Verder konden bezoekers met de afgedankte batterijen mooie prijzen winnen. Ze maakten kans door een zakje met tien lege batterijen en hun adresgegevens in te leveren. Iedere dag verlootte Stibat vervolgens meerdere Pluimen ter waarde van € 15,- (cadeaubon). Bovendien komen deze mensen in aanmerking voor de prijzen die Stibat iedere maand verloot voor de actie ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’. Het gaat om één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Rode Pluimen van € 25,- (zie www.legebatterijen.nl). Eén bezoekers vestigde een absoluut record met het inleveren van 14.480 batterijen (1448 zakjes van 10 stuks). Deze bezoeker ontvangt een Pluim van € 500,-.

Goed te vinden

De Huishoudbeurs is ieder jaar het grootste inleverpunt van batterijen in Nederland. Bezoekers weten de stand van Stibat goed te vinden. Dit jaar haalde Stibat 2668 kilogram batterijen op, dat zijn maar liefst 146.740 batterijen. De Huishoudbeurs zelf trok 212.000 bezoekers.

Over Stibat

Stibat faciliteert alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en accu’s. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen en accu’s. Meer informatie op www.stibat.nl.