background navigation
Terug

Ida Beltman uit Lochem wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In juni won Ida Beltman uit Lochem deze fantastische prijs. Ze zoekt met haar vriend de zon op dit najaar.

“Ik wist helemaal niet dat ik had gewonnen en was gewoon aan het werk in het hotel. En toen zag ik iemand binnenkomen met een groen pak aan, Henk van Stibat. Dat had ik echt niet verwacht! Ik lever batterijen al bijna 20 jaar apart in omdat het goed is voor het milieu. Ik heb ooit weleens wat gewonnen, maar nooit zo’n grote prijs. Wat ik ga doen met de cheque? Ik denk dat ik en mijn vriend in het najaar de zon opzoeken. Collega’s reageerden verrast, ze wisten niet dat je met het inleveren van batterijen prijzen kan winnen. Ik heb gelijk ook een inzameldoos besteld voor het hotel.”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.