background navigation
Terug

Kim Guleij uit Helvoirt wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In mei won Kim Guleij (49) uit Helvoirt deze fantastische prijs. “Nu kunnen mijn man en ik eindelijk eens samen écht op vakantie!”

“Mijn man en ik zijn superenergiezuinig. We verbruiken geen gas meer, maar hebben nu een pelletkachel als hoofdverwarming. Ook hebben we warmtepompboilers en enorm veel zonnepanelen op het dak. Batterijen gaan er bij ons wel veel doorheen. Maar ja, dat is ook logisch met een samengesteld gezin met vier pubers. Als de batterijen leeg zijn, breng ik ze altijd trouw naar een inleverpunt. Ik wist wel dát ik er iets mee kon winnen, maar niet wát. Dus toen Henk van Stibat mij vertelde dat ik € 1000,- aan reischeques had gewonnen, sprong ik een gat in de lucht. Wat een verrassing! Met een groot gezin is deze prijs natuurlijk heel welkom. Maar misschien gaan mijn man en ik nu wel een keer met zijn tweetjes écht weg, in plaats van een weekendje. Lekker trekken door Oost-Europa of naar Sint-Petersburg!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.