background navigation
Terug

Luna Jhinnoe uit Purmerend wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Afgelopen maand won Luna Jhinnoe (13) uit Purmerend deze fantastische prijs. Zij trakteert haar ouders op een cruise naar Griekenland.

“Mijn moeder brengt lege batterijen altijd naar een speciaal inleverpunt. Maar lang niet altijd op de goede manier verpakt: in een zakje met een briefje erbij. Dat deed ze dit keer wel. Op het briefje schreef ze mijn naam, maar dat wist ik toen nog niet. Dus ik schrok me kapot toen Henk van Stibat bij ons thuis aanbelde en naar mij vroeg. Hij had een enorme reischeque bij zich. Ik kon maar niet geloven dat ik die had gewonnen. Maar toen draaide hij de cheque om: op de achterkant stond mijn naam. Ik ben meteen met mijn ouders naar het reisbureau gegaan. Ik wil ze meenemen op een cruise naar Griekenland. Het lijkt me supermooi daar!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentra in Lelystad en Rotterdam selecteren twee gerechtsdeurwaarders elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.