background navigation
Terug

Marriët Boomstra uit Balk wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In december won Marriët Boomstra uit Balk deze fantastische prijs. En dat na een oplettende actie van een winkelier.

“Batterijen zal ik nooit in de prullenbak gooien. Dat is superslecht voor het milieu. Ik spaar ze meestal op totdat ik een enorme zak heb. Die lever ik dan in bij de supermarkt. De laatste keer stond ik echter in een andere winkel met een inleverpunt. De winkelier sprak me aan en zei: geef die batterijen maar. Dan doe ik ze in zakjes voor je, met je naam erop. Dan kun je er nog iets mee winnen. Ik was totaal verrast toen bleek dat ik de hoofdprijs had gewonnen. De winkelier krijgt zeker een bedankje van mij. Ik twijfel nog waar ik met mijn gezin naartoe ga. Naar Zweden, Griekenland, op wintersport …”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 104 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.