background navigation
Terug

Mevrouw Elberse uit Utrecht wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Afgelopen maand won mevrouw Elberse (54) uit Utrecht deze fantastische prijs. “Mijn moeder mag alvast bedenken waar ze heen wil.”

“Jullie nemen me in de maling, dacht ik toen ik hoorde dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Ik geloofde het echt niet. Al jaren verzamel ik de lege batterijen van familie en collega’s. Ik stop ze in zakjes van tien en lever ze in. Nooit iets gewonnen! Bijna begon ik te geloven dat de winactie te mooi was om waar te zijn. Dat heb ik zelfs een keer gemaild: ‘Wanneer win ik nou eens wat?’ Haha! Maar ik ben heel blij met de prijs. Het is een chequeboek met twintig vakantiecheques van € 50,- per stuk. Heel handig, je hoeft het totaalbedrag van € 1000,- dus niet in één keer uit te geven. Mijn moeder van 77 mag alvast gaan bedenken waar ze heen wil. Elk jaar gaan we een keer samen op vakantie in Nederland. En mijn familie en collega’s? Die willen nu natuurlijk heel graag zelf hun lege batterijen inleveren!”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim-cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand de 104 gelukkige winnaars.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.

LET OP: de ‘Lever ze in en WIN!’-actie is per 1 januari 2022 beëindigd. Meer informatie over het stoppen van de winactie is te lezen in het nieuwsbericht ‘Einde winactie inleveren lege batterijen‘.