background navigation
Terug

Mevrouw Panka uit Purmerend wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In september won mevrouw Panka uit Purmerend deze fantastische prijs. Ze gaat heerlijk naar Disneyland Parijs!

“Ik lever onze lege batterijen al jaren in bij de basisschool van mijn kinderen”, zegt hoofdprijswinnaar Esther Panka. “Dat is een gewoonte geworden, ik kom daar toch elke dag. Mijn kinderen weten inmiddels waar het inzamelbakje thuis ligt, dus ik hoef de batterijen alleen even in een zakje te doen, een briefje met mijn contactgegevens erbij en klaar. Ik had er nog nooit eerder iets mee gewonnen, dus we zijn superblij. We wilden altijd nog een keer naar Disneyland Parijs en dat kan nu. De voorpret is al begonnen!”.

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In meer dan tweeëntwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.