background navigation
Terug

Rudie Rutjes uit Millingen aan de Rijn wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In januari won Rudie Rutjes uit Millingen aan de Rijn die fantastische prijs. Mallorca, here we come!

“Het is een kleine moeite om ze even in de ton te gooien bij de supermarkt of drogist”, zegt hoofdprijswinnaar Rudie Rutjes. “Toch zijn er nog mensen die batterijen in de afvalbak gooien. Ik vind dat verkeerd. De actie van Stibat helpt wel; mensen in mijn omgeving gaven aan dat ze voortaan óók de batterijen in de inleverton zouden doen. Dat is goed voor het milieu én er kunnen weer nieuwe dingen van gemaakt worden. Een racefiets of een kaasschaaf. De stoffen die in de batterijen zitten zoals ijzer en lood kunnen weer worden hergebruikt. We wilden sowieso op vakantie naar Mallorca en dat is dankzij de prijs nu een stukje minder duur.”

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In meer dan tweeëntwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.