background navigation
Terug

Wieger van Dalen uit Schoonebeek wint reischeque met inleveren lege batterijen

Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In november won Wieger van Dalen uit Schoonebeek deze fantastische prijs. En hij weet al precies wat hij wil doen met de cheque: op skivakantie!

Een gemiddeld huishouden heeft 118 batterijen in huis. Meer dan genoeg om een zakje van tien lege batterijen mee te vullen en die in te leveren bij één van de inleverpunten. Dat deed ook Wieger van Dalen bij zijn eigen supermarkt. Tijdens de uitreiking van de prijs verschijnt hij al in skipak. Wieger: “Het is nog vroeg in het skiseizoen, maar ik heb plotseling zo’n zin om op vakantie te gaan!” Waar de reis heengaat, is al duidelijk. “De wintersport, zonder twijfel”, aldus Wieger.

Over de actie

Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim-cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In meer dan tweeëntwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.