background navigation

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag aan Stibat? Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Ben ik als producent/importeur van batterijen en/of accu's verplicht om me aan te melden bij het collectief van Stibat?

Als producent/importeur van (producten met ingebouwde) batterijen en accu’s heeft u een producentenverantwoordelijkheid (Besluit beheer batterijen en accu’s 2008). Dat betekent dat u moet voldoen aan wettelijke plichten, waaronder het inzamelen en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. U kunt uw organisatie aanmelden bij Stibat, zodat Stibat deze verplichtingen voor u uit handen neemt.

Wat zijn de kosten als mijn organisatie zich aansluit bij het collectief van Stibat?

Als u uw organisatie aansluit bij het Stibat collectief, rapporteert u periodiek in ons online portaal hoeveel batterijen en accu’s uw organisatie op de Nederlandse markt heeft gebracht. Op basis van deze rapportage ontvangt u van ons een factuur. U betaalt per batterij en/of accu die u op de Nederlandse markt heeft gebracht. Er zijn verder geen lidmaatschapskosten.

Heeft Stibat alternatieve oplossingen naast het collectieve systeem?

Stibat doet meer dan alleen het overnemen van de producentenverantwoordelijkheid. We bieden verschillende diensten en oplossingen (op maat) die bijdragen aan een circulaire economie van batterijen en accu’s. Lees hier meer over onze diensten en oplossingen.

Hoe vraag ik een inzamelmiddel voor mijn winkel aan?

Als uw winkel (producten met ingebouwde) batterijen en/of accu’s verkoopt, heeft u een innameplicht. Stibat biedt u een handig totaalpakket.  Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om een inleverpunt voor afgedankte batterijen en accu’s te worden? Lees hier meer of meldt u aan als Stibat-inleverpunt via dit formulier.

Mijn organisatie verbruikt veel batterijen en accu's. Is het mogelijk om deze via Stibat op te laten halen?

Repareert u batterijen? Of maakt u nieuwe batterijen met nieuwe en/of hergebruikte cellen? Of heeft u een partij batterijen of accu’s die u verantwoord wilt afdanken? En wilt u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Stibat heeft meer dan twintig jaar ervaring met de inzameling en duurzame verwerking van afgedankte batterijen en accu’s. En dit doen we altijd op een veilige en verantwoorde manier. Lees hier meer over onze ophaalservice.

Waar kan ik melden dat mijn inzamelmiddel (bijna) vol is?

Is uw inzamelmiddel van Stibat (bijna) vol? Neem contact met ons op via telefoon: 0800 – 022 5001 of e-mail: [email protected]. We komen binnen tien werkdagen langs om de afgedankte batterijen en/of accu’s op te halen.

Waar kan ik inloggen om de gespaarde punten van mijn school te zien?

Als uw basisschool deelneemt aan het inzamelproject van Stibat, kunt u inloggen via deze link.  Alle informatie over het scholenprogramma vindt u op www.legebatterijen.nl/basisscholen.